iPad voor de leerkracht

 
ipad-voor-de-leerkracht-900x600
 

iPad voor de leerkracht

iPad voor de leerkacht
Ook in het onderwijs wordt de iPad steeds vaker ingezet. Leerlingen weten al snel hun weg te vinden. Leerkrachten willen ook graag met de iPad aan de slag, met de kinderen maar ook zelf willen ze de iPad bij hun onderwijsactiviteiten inzetten.

In het boek iPad voor de leerkracht laten we stap-voor-stap de functies en mogelijkheden zien die goed te gebruiken zijn in de lessen of andere onderwijs gerelateerde zaken. Want ook schoolapps, schoolwebsites kun je via je iPad bewerken. Wil je een koppeling maken met met andere apparaten? In het boek laten we de diverse mogelijkheden zien. Na het lezen van het boek, kan je als leerkracht goed met de iPad aan het werk. De leerlingen staan straks verbaasd te kijken: 'Onze juf/meester heeft een iPad en weet er alles van!'

Auteur Lida Boonstra is eigenaar van BIXweb een full webservice bureau, dat ook workshops voor senioren verzorgt. Daarnaast is zij ook actief in het basisonderwijs als i-Coach en als vervangster in de groepen 1-8 op basisscholen in Bergeijk.
Inhoud
1. De iPad
2. Toetsenbord
3. Standaardapps
4. Nieuwe apps
5. Onderwijsapps
6. Koppeling andere apparaten
7. Handige instellingen
8. Problemen voorkomen en oplossen
9. Beveiliging en Apple ID
10. Je iPad installeren
11.Inloggegevens bewaren
  • Ik merk bij mijn collega’s dat het werken met de iPad best wat voeten in aarde heeft. Dit boek heeft een duidelijke opbouw. Het handige is dat dit boek echt bij de basis begint. Dus hoe ziet de iPad er eigenlijk van buiten uit? En waar dienen alle knoppen eigenlijk voor? Voor een ICT’er is het soms heel logisch waar knoppen voor zijn of bepaalde instellingen. Maar voor een niet ICT’er kan het soms knap lastig zijn. Dit boek is heel duidelijk en alles wordt stap voor stap uitgelegd. Dat vind ik erg fijn.   Lees hier de hele review van Eveline - kleutersdigitaal.nl
    Eveline
    Kleutersdigitaal
  • "Ik heb al een kijkje mogen nemen..." Het boek iPad voor de leerkracht ziet er goed uit. Duidelijk uitgelegd, je kunt direct met je iPad alles uitproberen.
    Willemien Voogels