Een eigen iPad voor ieder kind?

Leuke (en informatieve) iPad apps met de letter F
16 februari 2017
Lekker weekend – geniet
18 februari 2017
Laat alles zien

Een eigen iPad voor ieder kind?

Dit is een onderwerp in veel discussies op scholen die bezig zijn met de aanschaf van digitaal materiaal in het basisonderwijs.

Natuurlijk zijn digitale leermiddelen niet meer weg te denken in het klaslokaal. Veel lokalen zijn inmiddels voorzien van een digitaal schoolbord. En ook ‘vaste computers’ zijn in veel scholen te vinden. Veel scholen willen een overstap maken naar mobiele apparaten. Je moet als school tenslotte ook meegaan met de tijd. Thuis hebben de kinderen vaak meerdere apparaten waarvan ze gebruik kunnen maken. Kinderen in de bovenbouw hebben soms zelf al (dure) mobiele telefoons met vele opties.

Het aantal vaste computers op school is vaak niet toereikend om alle leerlingen in een groep regelmatig te laten werken. Wil je de kinderen ook de mogelijkheid geven om naast het oefenmateriaal bij reken- en taalmethodes ook gebruik te maken van andere programma’s dan hebben ze meer computertijd nodig. Leerlingen kunnen dan ook presentaties maken, informatie zoeken en hun digitale toetsen op de computer maken.

Meer vaste computers in de groep neemt veel ruimte in, dus scholen gaan kijken wat de mogelijkheden van mobiele apparaten zijn. iPads biedt dan voor een school mooie opties. Zeker als in de visie van de school het zelf doen en zelf ervaren centraal staat.

Kijk samen met je collega’s op school wat jullie met de mogelijkheden van een iPad willen gaan doen!

Gaan jullie voor de lesmethodes die al op veel scholen gebruikt worden, met de eventuele digitale ondersteuning?
Of kiezen jullie er voor om de creatieve ideeën en initiatieven van leerlingen en de leerkrachten te realiseren?

 

 

Comments are closed.