Deel je Wi-Fi wachtwoord eenvoudig met vrienden of collega’s

Leuke (en informatieve) iPad apps met de letter D
2 februari 2017
Leuke (en informatieve) iPad apps met de letter E
9 februari 2017
Laat alles zien

Deel je Wi-Fi wachtwoord eenvoudig met vrienden of collega’s

Ken je dat ook, dat je je Wi-Fi thuis wilt delen met familie en vrienden of op je werk/school het wachtwoord van het gastaccount wilt doorgeven. Vaak moet je dan een (ingewikkelde) wachtwoord mondeling of op papier doorgeven. Vaak gaat dit gepaard met foutmeldingen, want die code is meestal moeilijk te onthouden.

Er is nu een nieuwe app voor Wi-Fi Widget. Je ziet in één keer met welk Wi-Fi netwerk je verbonden bent. Ook deel je het wachtwoord eenvoudig met je familie, vrienden en collega’s.

Wi-Fi Widget heeft 3 voordelen:

  • je ziet direct met welk netwerk je verbonden bent.
  • je kunt een verbindingstest doen, om te zien hoe goed je netwerk is
  • eenvoudig delen van je (ingewikkelde) Wi-Fi wachtwoord. Dit moet je wel van te voren éénmaal opgeven in je app. Zorg er voor dat je een gastnetwerk op de router gebruikt. Bedrijven en scholen hebben vaak al een gastaccount, maak er voor je gasten thuis zelf een gastaccount aan.

Het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk wordt via iCloud gesynchroniseerd. Het is dus niet zo dat iedereen zo maar bij je Wi-Fi wachtwoord kan.

Bij het eerste gebruik van de app, zie je met welk Wi-Fi netwerk je verbonden bent. Je kunt dan het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk opgeven, delen of wijzigen. In de app wordt verder duidelijk uitgelegd hoe de app werkt.

Wi-Fi Widget nu verkrijgbaar versie 1.0.2 voor 0,99 euro.

Heb jij de app al geïnstalleerd? Wat vind je ervan?

 

 

Comments are closed.