Lida Boonstra

Auteur en trainer iPad voor iedereen

+31 (0)404020809BIXweb draait al heel wat jaartjes mee, al vanaf 2008. Mijn jarenlange werkervaring in het onderwijs, bedrijfsleven, toeristische wereld en het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft er voor gezorgd dat BIXweb all round georiënteerd is.

Na mijn opleiding als groepsleerkracht lagen de banen in het onderwijs niet voor het oprapen. Als commercieel medewerkster ben ik toen tijdelijk aan de slag gegaan. Mijn interesse voor de woningmarkt werd gewekt en ik ben toen met de opleiding Makelaardij o.g. begonnen, waardoor ik als secretaresse bij een makelaarskantoor kon beginnen. Na enkele jaren heb ik de overstap gemaakt naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar ik als secretaresse van een topambtenaar mijn carrière in het westen met veel plezier gewerkt heb. Eind jaren '90 ben ik weer naar Brabant vertrokken, waar ik vanaf 2000 weer werkzaam ben in het basisonderwijs.

In 2008 ben ik met BIXweb voor mezelf begonnen met het maken van websites.
Aan het eind van datzelfde jaar werd me gevraagd om ook als I-coach te beginnen op de Christoffelschool in Waalre. Als Excellent Leerkracht Sociale Media (2013) richt ik me in het onderwijs ook op het verantwoord toepassen van sociale media in de onderwijspraktijk. Met veel plezier combineer ik mijn ICT-werkzaamheden op school, met diverse BIXweb-activiteiten, waarmee ik mijn talloze kwaliteiten kan ontplooien.

Begin 2014 kwam mijn boek: XL Gids iPad voor senioren. (uitgeverij Pearson) op de markt, waar ook internet en social media een plek kregen.

In maart 2015 verscheen mijn boek: Ontdek Office voor de iPad. (uitgeverij Van Duuren Media) over het gratis gebruik van de programma's van Microsoft Office voor de iPad.

In januari 2017 is BIXweb gestart met een online training "iPad voor de (echte) beginner" Op je eigen tempo en zelf gekozen tijdstip maak je kennis met mogelijkheden van de iPad die voor elke beginner een 'must' zijn.

Februari 2017 is mijn nieuwste boek uitgekomen:

'iPad voor de leerkracht'

Een boek speciaal voor de leerkracht in het basisonderwijs. Steeds meer scholen zetten de iPad in voor de leerlingen. Als leerkracht wil je toch ook de mogelijkheden van dit apparaat gebruiken? Na het lezen van dit boek kan je de iPad inzetten voor je groep maar ook gebruiken als leerkracht, bijvoorbeeld voor het schrijven van notities tijdens oudergesprekken.
Lida Boonstra